Bravčové kotlety s olivami
4 bravčové kotlety, 6 PL masla, ½ červenej papriky, ½ zelenej papriky, ½ baklažánu, 1 malá konzerva olúpaných paradajok, 100 g miešaných olív, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, múka na obaľovanie, 3 PL ovocného octu, ½ zväzku oregana, ½ zväzku pažítky, vegeta, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mäso umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a obaľte múkou. Maslo rozpáľte v hrnci, mäso v ňom opečte, vyberte a odložte na teplé miesto.
Vo zvyšnom masle opečte cesnak rozotrený so soľou. Zeleninu očistite, umyte, nakrájajte na malé kocky, pridajte k opečenému cesnaku a opražte do sklovitá. Pridajte paradajky a olivy, prikryte a povarte na miernom ohni asi 10 min. Osoľte, okoreňte čiernym korením, ochuťte ovocným octom, cukrom a vegetou a primiešajte nasekané oregano a pažítku.
Kotlety dajte na taniere, polejte ich omáčkou a ihneď podávajte.