Kurací šalát s cestovinami
kuracie prsia, 3 paradajky, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, čínska kapusta, zelená paprika, červená paprika, cestoviny - duté rúrky, korenie, soľ, bylinková soľ, bazalka, oregano, petržlenová vńať
Ako na to:Najprv zbavíme paradajky šupky - narežeme ich do kríža, zalejeme vriacou vodou a necháme ich odležať v horúcej vode. Potom z nich strhneme šupky a pokrájame na kocky.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky a prudko ošmahneme na olivovom oleji. Kuracie prsia nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, oreganom, bylinkovou soľou a sprudka osmažíme na oleji.
Pridáme nakrájané paradajky, zelenú papriku, chvíľku necháme dusiť, iba také 2-3 minútky. Pridáme nakrájanú čínsku kapustu na pásiky a petržlenovú vňať. Necháme prejsť varom asi 1-2 minútky a vypneme.
Preložíme ho do misy, prelejeme olivovým olejom - najlepšie extra panenským lisovaným za studena, premiešame a podávame.