Kuracie prsia na mede
celé kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, med, olivový olej, sójovú omáčku sladkú, sójovú omáčku ostrú, olej na pečenie
Ako na to:Kuracie prsia umyte, dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením
Na marinádu použijeme med, sójové omáčky a olivový olej. Do misy, ktorá sa dá uzavrieť, dajte med, pridajte olivový olej, sójovú omáčku sladkú a sójovú omáčku pikantnú. Dobre rozmiešajte. Kuracie prsia vložte do marinády a nechajte 2-3-4 hodinky marinovať. Potom mäso vložte do rozpáleného oleja a z oboch strán dobre opečte (dávajte pozor, aby bolo mäso prepečené, ale nesmažte príliš dlho, aby marináda na povrchu nezhorela. Ideálne je smažiť na prudkom ohni, zakryté pokrievkou, takých 5-6 minút z oboch strán).
Mäso vyberte na dosku a nakrájajte na rezne. Ako prílohu podávajte dusenú zeleninu, ryžu, resp. namiesto zeleniny kompótové ovocie alebo ananás.