Kačica s čučoriedkami
1 malá kačica, 2 PL čučoriedok, 2 jablká, 2 dl červeného vína, 2 dl vody, majoránka, cukor, soľ
Ako na to:Kačicu zvnútra potrite soľou a majoránkou, kožu narežte a tiež potrite soľou. Vložte do pekáča, podlejte vodou a zakrytú alobalom upečte v horúcej rúre. Keď je mäkka, vyberte ju a pokrájajte. Výpek sceďte, kúsky mäsa poukladajte naspäť do pekáča a prelejte ich omáčkou. Dajte na chvíľu bez zakrytia do horúcej rúry sčervenieť. Skaramelizovaná omáčka dodá kačici vynikajúcu chuť.
Omáčka: Čučoriedky zalejte vínom a varte, kým sa šťava asi do polovice vyparí. Pridajte postrúhané jablká a omáčku podľa chuti osoľte a oslaďte.
Podávajte so šampiňónovou ryžou a suchým červeným vínom.