Šumienkový koláč

Potrebujeme:

5 vajec, polohr.múku, prášk.cukor, 1 prášok do pečiva, troška oleja, 2 kyslé smotany, 2 vanilkové cukry, kompót (jahody, broskyne alebo marhule), 2 Zlaté klasy, šumienku (napr. Tang)

Ako na to:

5 žĺtkov vyšľaháme s 5 PL cukru. 1 prášok do pečiva zmiešame s 5 pol.lyžicami polohrubej múky. Pridáme sneh z 5 bielkov a trošky soli, prilejeme trošku oleja. Vymiešame cesto a vylejeme na vymastený a vysypaný plech, pečieme do ružova. Na vychladnuté cesto natrieme 2 kyslé smotany zmiešané s vanilkov.cukrom a pokladieme ovocie.
Uvaríme šumienkovú želatínu: 2 Zlaté klasy uvaríme v kompótovej šťave, ktorú dolejeme vodou, aby sme mali liter šťavy. Pridáme Tang, osladíme.
Vychladnuté vylejeme na koláčik a dáme na noc do chladničky. Podávame vychladený, prizdobený šľahačkou.

31.08.2008

Podobné recepty