Bravčové na pive
1 kg bravčového mäsa, 2 cibule, masox, pivo, smotana, olej, ocot, soľ, korenie, zemiakové cesto v prášku, kapusta, kremžská horčica
Ako na to:Mäso nakrájané na plátky, naklepeme, osolíme a speníme na cibuli a oleji. K orestovanému mäsu pridáme 250 ml smotany, asi 150-200 ml piva, vodu, masox, 1 lyžicu kremžskej horčice. Varíme do zmäknutia mäsa. Nezahusťujeme.
Zo zemiakového cesta si podľa návodu pripravíme cesto. Rozváľkame ho na placku asi 0,5 cm a napr. pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Tie potom osmažíme na panvici a oleji do zlatista.
Do ďalšej misy nakrájame kapustu, pridáme trochu vody, oleja, soli octu a premiešame. Tal pripravíme šalát.