Kuracie prsia na jogurte s kari a ananásom
kuracie prsia, aspoň 500 ml bieleho jogurtu, kari korenie, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, olej, ananásový kompót
Mrkový šalát: mrkva, ananásový kompót so šťavou, kryštálový cukor, citrónová šťava
Na marinádu potrebujete veľké balenie bieleho jogurtu, ktorý prelejete do misy, do jogurtu nasypte veľkú lyžicu kari korenia. Pridajte PL citrónovej šťavy, lyžicu soli a dobre zamiešajte.
Kuracie prsia umyte, osušte, osoľte, okoreňte a ostrým nožom do nich urobte priečne zárezy. Marinujte koľko chcete, minimálne však 2-3 hodinky, hoci aj deň dopredu. Potom všetko prelejte do zapekacej misy, pohádžte na vrch ananásový kompót bez šťavy - trocha ananásu si nechajte na ozdobu a tiež do mrkvového šalátu. Šťavu z kompótu nevylievajte, taktiež sa dá do šalátu. Pečte necelú hodinku pri teplote 250 stupňov.
Po upečení jednotlivé prsia vyberte na dosku, nakrájajte na priečne rezne, obložte ananásom a podávajte s ryžou a mrkvovým šalátom.
Mrkvový šalát: Do nastrúhanej mrkvy pridajte zvyšné ananásové kúsky z konzervy, zalejte asi 1-2 dcl nálevu. Pridajte lyžicu kryštálového cukru (nemusí byť, ak je nálev sladký) a pridajte lyžicu citrónovej šťavy. Poriadne zamiešajte a dajte odstáť do chladu.