Tuniaková pizza
Cesto: 250 g hladkej múky, kocku čerstvých kvasníc, lyžičku cukru, 2 lyžice oleja, 1 dcl vlažnej vody, lyžičku soli, 2 lyžice mlieka
Obloženie: tuniakovú konzervu, paradajky, papriky, cibuľu, tvrdý syr,...
korenie na pizzu a oregáno korenie
Na kvások použijeme trocha asi 1 dcl vlažného mlieka, kocku kvasníc a lyžičku kryštálového cukru. Všetko dobre vymiešajte v hrnčeku a nechajte chvíľku kvasiť.
Zatiaľ si preosejte hladkú múku na väčšiu dosku. Prelejte ho do múky, pridajte olej, vodu, lyžičku soli a dobre vymieste na hladké cesto. Cesto nechajte kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
Formu na pizzu vymažte olejom, a keď bude cesto vykysnuté, porozotierajte ho prstami vo forme. Na vrch cesta prilejte trocha oleja a prstami ho rozotrite po celom ceste. Potom pizzu obložte podľa chuti. Naukladajte salámu, paradajky, papriky, kukuricu, šampiňóny, dostatok tuniaka,.... Pridajte tvrdý syr, posypte korením na pizzu a oreganom a dajte piecť do rúry pri teplote asi 180 stupňov, asi 20-30 minút.