Mrkvový koláč so skaramelizovanými slivkami
250 g nastrúhanej mrkvy, 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 5 PL horúcej vody, 5 PL oleja, 1 ČL prášku do pečiva, slivkový kompót, kryštálový cukor, škoricový cukor na posypanie
Ako na to:Tri žĺtka vymiešajte do peny s práškovým cukrom. Za stáleho miešania prilievajte olej a horúcu vodu. Vymiešajte do hladkej peny. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, múku, tuhý sneh z troch bielkov a do ružovej peny pridajte ešte troška prášku do pečiva.
Slivky nechajte odkvapkať na cedidle. A na panvici urobte z kryštálového cukru karamel. Na karamel naukladajte papuľkami dole slivky, a nechajte 5-7 minút karamelizovať na miernom ohni.
Mrkvové cesto nalejte do formy na guľatý koláč, obložte ho skaramelizovanými slivkami. Posypte škoricovým cukrom a upečte. Teplota 180 C asi 30 minút.