Orechová torta
Korpus: 7 ks vajec, 160 g kryšt. cukru, 120 g polohrubej múky, 100 g orechov, 6 PL vriacej vody, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatého klasu, 250 g masla, 125 g Hery, 350 g práš. cukru, necelý poldecák oleja, džem, rum, čokoláda, Cera na poliatie
Najprv si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding na krém.
Korpus: Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka s kryšt. cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu.
Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešame a na striedačku s bielkami vmiešavame zľahka do žĺtok. Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25 cm. Pečieme pri teplote 150 °C asi 40 min.
Po upečení si tortu aj vo forme prevrátime na plech, aby bola pekne rovná. Takto necháme vychladnúť.
Krém: Uvarený puding necháme vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a vyhodíme ju. Potom puding rozmiešame šľahačom do hladka. Maslo s herou a práškový cukor vyšľaháme do biela. Postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nie je taký ťažký. Ak by sa vám krém zrazil napravíte to práve tým olejom. Do krému primiešame orechy (kúsok bieleho si nechajte na zdobenie).
Tortu rozrežeme. Spodný plát, ešte kým ho natrieme krémom potrieme nejakým kyselkavým džemom, alebo marmeládou. Nezabudnime pokvapkať rumom. Stuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou.