Exotická láska

Potrebujeme:

4 kuracie prsia, 4 jablká, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL bieleho vína, 4 PL oleja, 1 PL masla, 4 PL sójovej omáčky, 1 PL rasce, 3 guličky korenia, 1 PL vegety, 1 štipka zázvoru, štipka škorice

Ako na to:

Plátky mäsa na okrajoch narežte, jemne naklepte a potrite 2 PL sójovej omáčky a nechajte chvíľku odležať. Mäso prudko opečte na troche oleja a dajte na tanier.
Medzitým očistite jablká, pokrájajte ich na tenké mesiačiky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Vo výpeku opečte cibuľu dosklovita, pridajte jablká a mäso. Posypte všetkými koreninami, podlejte vínom a duste 20-30 min. na miernom plameni. V prípade potreby podlievajte trochou vody.
Pred dodusením pridáme zostatok sójovej omáčky s plátkom masla na zjemnenie. Podávajte s pohárom vína alebo šampanským.

TIP: Kuracie mäso môžete nahradiť morčacím alebo bravčovým, pričom dobu dusenia prispôsobte. Mäso môžete marinovať v sójovej omáčke aj dlhšie, bude krehkejšie.

30.11.2006

Podobné recepty