Dobošová torta
4 celé vajíčka, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, hrubá múka + tuk na obsypanie formy
Plnka: 1/2 l mlieka, 1+1/2 Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 20-25 dkg kryštálového cukru, 2 Hery, kakao
Korpus: Na jednu tortu je nutné upiecť korpus 3-krát. Celé vajcia + 4 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme do peny. Do takto vyšľahanej hmoty pridáme 4 PL hladkej múky + 1/2 prášku do pečiva. Opatrne premiešame a vlejeme do pripravenej formy (ak nemáte teflónovú formu, je nutné dno formy vyložiť mastným papierom na pečenie + boky formy vymastíme tukom a obsypeme hrubou múkou, aby sa korpus lepšie vyklápal).
Na tortu potrebujeme 3 korpusy, takže postup opakujeme 3-krát. Korpus necháme vychladnúť a každý kúsok prerežeme opatrne na polovicu.
Plnka: Z 1/2 l mlieka+1 1/2 Zlatého klasu uvaríme puding. Do ešte teplého pudingu pridáme 1 vanilkový cukor + 20 až 25 dkg kryštálového cukru + 1/2 hery. Dobre premiešame.
Vychladnutý puding dáme do mixéra a rozmixujeme ho spolu s 1 + 1/2 hery. Dobre vyšľaháme. Do zvyšku plnky opatrne zamiešame kakao, podľa vlastnej chuti.
Hotovou plnkou už len zlepíme všetky korpusy, po prerezaní 6 kusov a ozdobíme podľa fantázie.