Penne s mäsovými guľkami

Potrebujeme:

1 kg lúpaných krájaných paradajok bez jadierok, 3 strúčiky cesnaku, bazalku, soľ, korenie, cestoviny Penne 300 g
Guľky: 350 g chudého mletého mäsa, 50 g parmezánu strúhaného, nasekaný petržlen alebo sušený 1 lyžicu, vajce, soľ a korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy

Ako na to:

Do panvice dám paradajky, 2 strúčiky cesnaku a bazalku. Varíme 10-15 minút. Uvarené vlejeme do mixéru a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. K mäsu pridáme polovicu parmezánu, petržlenovú vňať, cesnak, kvapky citrónovej šťavy, soľ a korenie.
Premiešame a tvarujem guľky o niečo väčšie ako čerešne. Na oleji guľky zo všetkých strán opražíme do zlatista. Opražené, uvarené cestoviny zmiešame z paradajkami. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme cestoviny a guľky a postup opakujeme. Vrch posypeme parmezánom a dám do rúry zapiecť na 180°C asi 15-20 minút.

21.09.2008

Podobné recepty