Valentínske kuracie medailóniky
4 kuracie rezne, 3 PL oleja, 1 PL grilovacieho korenia, 3 PL polohrubej múky, 20 ošúpaných mandlí, 20 hrozienok, 2 dl bieleho vína, olej, , Omáčka:, 150 g majonézy, 100 g kyslej smotany, 50 g ananásu, 50 g čučoriedkového kompótu, citrón, cukor, soľ
Ako na to:Rezne naklepte a každý rozdeľte asi na 3 kusy. Múku zmiešajte s grilovacím korením a mäso v nej obaľte. Opražte na oleji z oboch strán, pridajte mandle a hrozienka. Tesne pred dokončením podlejte vínom a povarte ešte 1 min. Porcie mäsa na tanieri prelejte studenou omáčkou.
Omáčka: Majonézu, smotanu, ananás a čučoriedkový kompót zmiešajte a podľa chuti dochuťte soľou, cukrom a citrónovou šťavou. Odložte do chladu.