Valentínske kuracie guľky

Potrebujeme:

½ kg kuracích pŕs, 100 g nesolených arašidov, 4 cibule, 4 PL tvarohu, 3 vajcia, 1 malý paradajkový pretlak, ½ l šľahačkovej smotany, zeleninová koreniaca zmes, karí korenie, 1 ČL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Kuracie prsia na jemno pomeľte. Arašidy posekajte a na sucho opražte na panvici. Polovicu odložte a polovicu vychladnutých zmiešajte s mäsom. K mäsu pridajte tvaroh, vajcia, soľ, korenie, zeleninovú koreniacu zmes, ½ paradajkového pretlaku. Ak je zmes riedka, pridajte strúhanku, alebo múku. Z hmoty tvarujte menšie guľky, ktoré rovnomerne opečte v horúcom tuku. Do výpeku dajte najemno pokrájanú cibuľu a opražte. Pridajte zvyšok pretlaku, múku, podlejte vodou (asi 3/4 litra) a šľahačkovou smotanou. Pridajte karí korenie, podľa chuti aj zeleninovú koreniacu zmes. Povarte, aby omáčka mierne zhustla. Omáčku rozmixujte ponorným mixérom. Do omáčky vložte guľky a ešte asi 5 min. povarte. Podávajte s ryžou, alebo s cestovinou. Porcie na tanieri posypte opraženými arašidmi.

11.03.2007

Podobné recepty