Tiramisu

Potrebujeme:

Cesto: 7 vajec, 7 PL hladkej múky, 7 PL práškového cukru
Na poliatie: mandľový alebo kávový likér, 1 šálku čiernej kávy
NA posypanie: kakao
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 2 smotany na šľahanie, 200 g cukru, 2 PL kakaa

Ako na to:

Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka, bielka vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtka dopenista vyšľaháme aj s cukrom. Do žĺtkov vareškou postupne primiešame múku, po častiach sneh. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 20 až 30 minút.
Vychladnutú tortu vyberieme z tortovej formy a 2 razy prekrojíme. Pripravíme plnku. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a po častiach vmiešame vyšľahanú šľahačku. Časť z plnky si odložíme na vrch torty. Zvyšok plnky rozdelíme na 2 časti a do jednej zľahka vmiešame kakao.
Polovicu plátov torty natrieme svetlou plnkou, druhú polovicu tmavou plnku, pričom celý plát cesta pokvapkáme likérom a druhý plát pokvapkáme kávou. Vrch torty aj boky potrieme plnkou, ktorú sme si na začiatku odložili. Vrch torty ešte nakoniec potrieme kakaom, ale len tú časť kde je tmavá plnka.
Odložíme do chladničky na pár hodín.

21.09.2008

Podobné recepty