Plnené kapustné listy - zapečené
1 hlávka bielej kapusty, 1 červená paprika, olej, 100 g rajčiakového pretlaku, 0,25 l zeleninového vývaru (bujon), 0,25 l sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička vegety, 100 g tvrdého syra
Plnka: 400 g údeného mäsa, 200 g uvarenej ryže, cibuľa, 1 vajce, soľ, mleté čierné korenie, oregano, petržlenovú vňať
Kapustu umyjeme a celú hlávku na niekoľko minút vložíme do vriacej vody. Vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a opatrne oddelíme 8-10 vrchných listov. Zvyšok nakrájeme na rezance spolu s paprikou, osolíme a premiešame. Kapustné listy naplníme plnkou a zvinieme. Do vymasteného pekáča rozložíme nakrájanú kapustu s paprikou, poukládame naplnené listy, zalejeme pretlakom, ktorý zmiešame s vývarom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Potom odkryjeme, zalejeme so smotanou, ktorú sme zmiešali s múkou, vegetou, posypeme postrúhaným syrom a ešte 15 minút zapekáme.
Plnka: Mäso pomelieme, pridáme uvarenú ryžu, na drobno nakrájanú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, oregano posekanú vňať a premiešame.