Dobošové rezy
Cesto: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g Hery, 150 ml mlieka
Krém: 2 Zlaté klasy, 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky, 1 a 1/2 Hery
Cesto: Z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom, ale nízkom plechu.
Krém: Z mlieka, cukru, Zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame 1,5 Hery a nakoniec kakao. Môžeme pridať aj rum.
Pláty plníme krémom 4-krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy.