Čokoládová roláda
Cesto: 6 vajec, 2 lyžice oleja, 90 g cukor krupica, 90 g polohr. múky, 3 lyžice kakaa, štipka soli
Náplň: 300 ml smotany, 100 g cukru, 100 ml vaječného koňaku, 2 vanilkové cukry
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme s časťou cukru a štipkou soli na pevný sneh. Žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do hustej peny. Potom do žĺtkovej peny dáme olej, múku, kakao a nakoniec sneh.
Cesto dáme na papier na pečenie a upečieme. Upečený plat posypeme jemne múkou a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, pridáme cukor a šľaháme. Nakoniec do nej zľahka vmiešame polovicu vaječného koňaku.
Z platu odlúpneme papier a pokropíme druhou časťou vaječného koňaku. Koňak necháme vsiaknuť, dáme náplň a nakoniec plat zrolujeme. Roládu dôkladne utiahneme a necháme stuhnúť v chladničke.