Pistáciový krém s jahodovým pyré
175 g neoloupaných alebo 100 g olúpaných pistácií, 25 g práškového cukru, 1 mango, šťava z 1 limetky, 500 g čerstvých jahôd (prípadne mrazených), 35 g cukru, šťava z 1 citróna, 200 ml smotany, 1 pomaranč
Ako na to:Pistácie olúpeme, prelejeme horúcou vodou, potom studenou a odlúpneme hnedú šupku. Polovicu pistácií nasekáme nahrubo. Cukor rozpustíme v hrnci a pistácie zamiešame do karamelu. Karamel necháme stuhnúť na tanieri potretom maslom.
Mango nakrájame na kúsky, zmiešame so zvyšnými pistáciami a limetovou šťavou a pripravíme pyré. Krém rozdelíme do 4 pohárov a uložíme do chladu.
Zmiešame jahody, cukor a citrónovú šťavu a pretlačíme cez sito. Pyré rozdelíme do pohárov na pistáciový krém. Uložíme do chladu. Smotanu ušľaháme do pevna. Na jahodové pyré položíme kopček šľahačky a ozdobíme pistáciovými krokantem a pomarančovou kôrou.