Mleté teľacie rezne s kaviárom a holandskou omáčkou
600 g teľacieho mäsa, mlieko, 1 žemľa, 1 vajce, olej, 4 na tvrdo uvarené vajcia, kaviár, mlieko (voda), mleté čierne korenie, muškátový oriešok, , Holandská omáčka:, 1 dl mlieka, 2 dl vývaru z kostí, 4 žĺtky, 40 g masla, soľ, citrónová šťava
Ako na to:Umyté mäso odblaňte. Žemľu namočte do mlieka (vody), vyžmýkajte a spolu s mäsom zomeľte. Potom zmes osoľte, pridajte mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vajce a spolu dobre rozmiešajte. Na doske posypanej múkou sformujte rezne, ktoré potrite olejom, poukladajte na dobre rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 3-4 min.
Hotové rezne upravte na misu, na každý dajte polovičku uvareného vajca a naň položte kôpku kaviáru. Podávajte s hranolkami a holandskou omáčkou.
Holandská omáčka:
Do hrnčeka nalejte mlieko a vývar z kostí, pridajte žĺtky, maslo a nad parou šľahajte až do zhustnutia. Do hustej omáčky pridajte soľ , prikvapkajte citrónovú šťavu a premiešajte.