Vyprážané kuracie kúsky so zemiakmi a kôprovou majonézou
kuracie prsia (500-700 g)
Trojobal: múku, 2 vajcia, trochu mlieka, soľ, 3 lyžice citr.šťavy, 1 strúčik cesnaku
Majonéza: 1 žĺtok, 1 lyžicu citr.šťavy, 1/2 lyžičky horčice, asi 1 dcl oleja, nízkotučný jogurt, 1 vajíčko, 1 šalotku príp. menšiu obyč.cibuľu, 2 steriliz.uhorky, 1/2 jabĺčka, kôpor, korenie, soľ, zemiaky
Vo vyššej nádobe vyšľaháme žĺtok, soľ, citr.šťavu a horčicu. Potom pridávame olej, najprv po kvapkách, neskôr tenulinkým prúdom. Keď je majonéza hustá, primiešame jogurt.
Rozsekáme či nakrájame nadrobno uhorky, uvarené vajíčko, pol jabĺčka, cibuľu. Pridáme do majonézy a ochutíme kôprom, soľou a korením.
Zemiaky nakrájané na kolieska predvaríme 5 minút, premiešame s olejom, soľou, prípadne bylinkami a dáme upiecť na 200 stupňov.
Kuracie prsia nakrájame na tenšie menšie kúsky (1 kúsok pŕs asi na 4-6 častí podľa veľkosti), osolíme ich a obaľujeme v trojobale, pričom do vajíčok dáme citr.šťavu a prelisovaný cesnak.
Vysmážame na oleji.