Šampiňóny s paradajkami a cesnakom

Potrebujeme:

600 g čerstvých šampiňónov (očistené, nakrájané na plátky), 600 g paradajok (umyté, nakrájané na kúsky), 2 cibule (nakrájané nadrobno), 4 strúčiky cesnaku (nasekané nadrobno), 3-4 lyžice oleja, štipka mletého čierneho korenia, soľ podľa chuti, 1 lyžica sójovej omáčky, 3 lyžice sekanej zelenej petržlenovej vňate, voda na podliatie

Ako na to:

V panvici na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista, vmiešame cesnak a odstavíme. Do hrnca vložíme nakrájané paradajky, šampiňóny, cibuľu z panvice, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, mierne podlejeme vodou, premiešame a pod pokrievkou dusíme domäkka. Vodu necháme vydusiť a nakoniec zasypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

07.11.2011

Podobné recepty