Ružičkový kel s kuracími prsiami
1 kg ružičkového kelu, 2 šalotky, 40 g masla, soľ, 175 ml zeleninového vývaru (z kocky), 100 g gorgonzoly, 150 g mascarpone, 6 lyžíc mlieka, po 1 zväzku petržlenovej vňate a kôpru, 600 g kuracích pŕs, 2 lyžice slnečnicového oleja, korenie
Ako na to:Ružičkový kel umyjeme a očistíme. Šalotku olúpeme, pokrájame na kocky a zosklovatíme na rozohriatom masle. Pridáme kel, krátko opražíme a osolíme. Prilejeme vývar a prikryté dusíme 12 min.
Gorgonzolu roztlačíme vidličkou a našľaháme do hladkého krému s mascarpone a mliekom. Krém vmiešame do kelu a varíme asi 3 min. Petržlenovú vňať a kôpor umyjeme, osušíme a nadrobno posekáme.
Mäso pokrájané na rezance zo všetkých strán opečieme na oleji. Osolíme, okoreníme a spolu s bylinkami vmiešame do kelu.