Zapekané morčacie rezne
4 morčacie rezne, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žltá paprika, 6 väčších paradajok, 4 malé cukety, 1 šľahačka, 1 smotana alebo creme fraiche, 1/2 pohára franzouzkej hrubej horčice, soľ, korenie, olej na opekanie a vymazanie plechu
Ako na to:Rezne trochu naklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici z oboch strán opečieme. Vymažeme plech alebo zapekaciu misu a vložíme rezne.
Zeleninu nakrájame na kocky a nasypeme na mäso. Šľahačku zmiešame so smotanou a horčicou a natrieme na zeleninu. Zapekáme v predhriatej rúre 30-40 minút pri 200 °C. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Tip: Môžete pridať 500 g šampiňónov alebo iných húb. Mäso sa môže použiť aj bravčové. Kto chce, môže pridať ešte jednu šľahačku.