Krémová pažítková polievka so zemiakmi
Potrebujeme:
3 väčšie zemiaky, asi 100 ml mlieka, 1 PL masla, 1 ČL hladkej múky, pažítka, korenie vegeta, soľ, 1,25 l vody
Ako na to:Olúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky, vložíme do menšieho množstva vody a uvaríme domäkka. Šťúchadlom na zemiaky alebo vidličkou ich rozdrvíme, doplníme vodou a vmiešame zápražku pripravenú z masla a múky a rozšľahanou s mliekom. Povaríme, vmiešame žĺtok a pokrájanú pažítku. Dochutíme vegetou a osolíme.
19.11.2011
Podobné recepty
Krémová kalerábová polievka, Krémová pórovo-zemiaková polievka, Pažítková polievka, Krémová zemiaková polievka, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Krémová šťavelová polievka, Krémová zelerová polievka, Krémová zemiaková polievka s párkom, Rýchla cesnakovo-krémová polievka, Krémová pórová polievka