Maďarský guláš
1 kg hovädzieho mäsa (predná klížka), 2-3 stredne veľké cibule, 2 papriky, 2 paradajky, 2 lyžice oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, 0,4 l vývaru, sladká paprika
Ako na to:Mäso nakrájame cez vlákna najprv na plátky a potom na širšie rezance. Papriky rozpolíme a nakrájame na rezance široké asi 1cm, paradajky nakrájame na kocky.
Mäso v hrnci prudko opečieme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájanú papriku a opražíme. Potom pridáme sladkú papriku, paradajkový pretlak, soľ, krátko zasmažíme a podlejeme vodou či mäsovým vývarom.
Dusíme prikryté pokrievkou do mäkka. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané paradajky a krátko povaríme.
Príloha: ryža