Dierkovaný koláč
Cesto: 1 pohár (250 ml) kryšt.cukru, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár šľahačky, 3 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor
Na povrch: 250 g tvarohu, 1 vajce, cukor podľa chuti, 1 menší pohár džemu
Všetky prísady na cesto dobre vymiešajte. V miske si pripravte tvaroh, do ktorého dajte vajíčko, cukor podľa chuti, ak chcete aj trocha citrónovej kôry a hrozienka. Všetko dobre premiešajte.
Cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto striedavo ukladajte lyžičkou kôpky z tvarohu a džemu (džem by mal byť hustejší). Na polovicu tvarohu môžete dať hrozienka namočené v rume).
Koláč dajte piecť. Pri pečení sa kôpky mierne prepadnú do cesta a vytvoria sa "dierky". Po upečení ho môžete pocukrovať prášk.cukrom.