Vyprážaný teľací rezeň s brokolicou
4 teľacie rezne (po 200 g, zhruba 2 cm silné), 4 plátky ementálu, 4 plátky dusenej šunky, soľ, korenie, 2 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice strúhanky, 4 lyžice oleja, 500 g brokolice, 1 vanička žeruchy
Ako na to:Rezne umyjeme, osušíme a ostrým nožom v nich narežeme kapsu. Vrecko naplníme plátkom syra a dusenej šunky a zopneme špáradlom. Rezne osolíme a okoreníme.
Vidličkou rozšľaháme vajcia. Rezne obalíme v múke, omočíme vo vajci a obalíme strúhankou. Strúhanku ľahko pritlačíme. Smažíme po každej strane 7 min. na panvici s rozohriatym olejom.
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky. Povaríme v osolenej vode asi 5 min a dáme odkvapkať.
Rezne podávame ozdobené žeruchou. Namiesto brokolice môžeme podávať čerstvú alebo podusenú karotku.