Grilovaný rybí špíz

Potrebujeme:

500 g mečiara bez kože a kostí alebo inej pevnej ryby, 500 g lososa bez kože a kostí alebo inej pevnej ryby, 24 čerešňových paradajok, 250 ml čerstvej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 120 ml olivového oleja, soľ a korenie

Ako na to:

Ryby nakrájame na 3,5 - 4 cm kocky a navlečieme ich proti vláknam na osem vopred namočených bambusových špajdlí, striedavo s paradajkami.
V mixéri rozmixujeme bazalku s nakrájaným cesnakom a olejom do hladka. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uschováme polovicu.
Bazalkovú zmes natrieme na zmes na ihle a ugrilujeme ich na záhradnom grile alebo na grile v rúre po dobu 6-10 min. Môžu sa pripraviť aj na panvici. Počas grilovania ich niekoľkokrát obraciame a potierame.

26.11.2011

Podobné recepty