Bábovka vhodná aj pre diabetikov

Potrebujeme:

6 vajec, 3-5 odmeriek tekutého sladidla vhodného na pečenie, 1 dcl oleja, 1 dcl (horúcej) vody, 250 g polohrubej múky, 1 puding (najlepšie dia), 1 lyžica kakaa, 2 lyžice rumu, 1/2 prášku do pečiva, citrónová kôra

Ako na to:

Žĺtka vymiešame so sladidlom, pridáme po častiach olej a horúcu vodu. Zmes šľaháme do zhustnutia. Múku zmiešame s pudingom, práškom do pečiva a spojíme s prvou zmesou. Potom cesto zľahčíme hustým snehom ušľahaným z bielkov a citrónovej kôry.
Z kakaa a rumu vymiešame kašičku, ktorú spojíme s časťou cesta. Do vymastenej a múkou vysypanej formy lejeme striedavo svetlé a tmavé cesto (kakaové). Pečieme na 180 °C asi 30 minút.

07.11.2011

Podobné recepty