Trojfarebný tvarohový dezert
Cesto: 2 vajíčka, 80 g cukru, 80 g polohrubej múky
Plnka: všetko 2x, 2 lyžice želatíny, 1 pohár teplého mlieka, 125 g tvarohu, 125 g masla, 1 lyžicu kyslej smotany, 3/4 pohára cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 lyžice kakaa - len do jednej plnky
Na potretie a ozdobenie: džem a šľahačka
Vajíčka vyšľaháme s cukrom na penu a vmiešame múku. Vylejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie (priemer formy ma 21 cm). Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10-15 minút.
Tvarohová plnka: Želatínu zalejeme trochou vody a necháme hodinku stáť. Potom do nej vlejeme pohár teplého mlieka. Do mixéra dáme tvaroh, želatínu, maslo, kyslú smotanu, cukor, vanilínový cukor a mixujeme 3 minúty.
Korpus natrieme džemom a naň nalejeme svetlú tvarohovú plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si pripravíme kakaovú-tvarohovú plnku. Nalejeme ju na stuhnutú bielu plnku a vložíme na 4 hodiny do chladničky. Hotovú vyzdobíme šľahačkou a posýpkou.