Ohnivé gule
200 g horkej čokolády so 70% kakaa, 150 ml hustej smotany na varenie, 200 g nesolených lúpaných arašidov, 80 g hnedého cukru, 40 g masla, 2 lyžice fernetu citrus (možno vynechať), 1/2 až 1 lyžička čili korenia - podľa chuti
Ako na to:Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť nasekanú čokoládu s maslom, cukrom a smotanou. Až je všetko rozpustené a premiešané, pridajte čili korenie, tretinu arašidov (nenasekaných) a fernet. Všetko premiešajte a dajte vychladiť na hodinu, až zmes stuhne do konzistencie, z ktorej sa dá hmota vykrajovať lyžičkou.
Pomocou dvoch malých lyžičiek vykrajujte zo zmesi hrudky, ktoré obaľujte v miske so zvyšnými jemne sekanými arašidy. Hrudky lyžičkou dávajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte úplne stuhnúť. Potom ich vyberte (môžete každú dať do papierového košíčka) do vzduchotesnej krabičky.