Treska v citrónovej marináde
800 g tresky (najlepšie sú filety), 40 g cibule, 1 PL sekanej petržlenovej vňate, 2 PL oleja, 1 citrón, 2 klinčeky, soľ, mleté čierne korenie, 60 g masla, 2 PL strúhanky
Ako na to:Tresku umyjeme a osušíme. Cibuľu a petržlen nasekáme, zmiešame s olejom, šťavou z citróna, rozdrveným klinčekmi, soľou a mletým čiernym korením. Do tejto zmesi rybu naložíme a necháme 30 minút v chlade marinovať. Potom ju vložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misky, posypeme strúhankou, pokvapkáme zvyšným maslom a pomaly pečieme, kým nie je ryba hotová.
Počas pečenia polievame rybu vypečenou šťavou.
Príloha: varené zemiaky s maslom