Marocká baklažánová pomazánka

Potrebujeme:

1 veľký baklažán, 1 strednú cibuľu, 2 stredné paradajky, 1-2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne mleté korenie, prip. majonézu

Ako na to:

Najemno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ošúpaný a na malé kúsky pokrájaný baklažán a dusíme, kým baklažán nezmäkne a nestmavne. Pripadne môžeme dať ešte trošku oleja alebo podlejeme troškou vody a často miešame.
Medzitým si sparíme paradajky v horúcej vode, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme k baklažánu a spolu ešte dusíme a miešame, kým sa všetka šťava neodparí. Ku koncu pridáme pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Rozpučíme vidličkou alebo vareškou, či tlačítkom na zemiaky. Podávame teplé alebo studené na hriankach.
Tip: Do vychladnutej pomazánky pridáme majonézu a zamiešame.

21.09.2008

Podobné recepty