Roštenky na rasci
400 g roštenky, 2 strúčiky cesnaku, 50 g paprikového bôčika alebo anglickej slaniny, 20 g tuku, 60 g cibule, 20 g hladkej múky, lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, lyžička drvenej rasce
Ako na to:Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom rozotretým so štipku soli (cesnak sa tým chuťovo zjemní). Do rozohriateho tuku dáme na kocky nakrájanú slaninu, ktorú opekáme asi 2 minúty.
Na rozpálenom tuku so slaninou opečieme sprudka roštenky po oboch stranách (2-4 minúty na jednej strane), poprášime múkou, pridáme cibuľu a rascu, podlejeme 1/2 litrom vriacej vody s 1/2 kockou masoxu (hovädzím vývarom) a pod pokrievkou dusíme pomaly domäkka (v tlakovom hrnci 40 minút). Potom mäso vyberieme a šťavu precedíme. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Chuťovo vynikajúce, trochu pikantnejšie jedlo, hodiace sa pre každú príležitosť.