Maslové teľacie rezne so šunkou
600 g teľacieho mäsa, 2 PL sladkej smotany, 50 g masla, 2 žĺtky, hladká múka, 20 g masti, 80 g šunky, zelená paprika, zrelé paradajky, petržlenová vňať, muškátový oriešok, soľ
Ako na to:Mäso umyte v celku, pokrájajte, zomeľte, osoľte, pridajte postrúhaný muškátový oriešok, posekanú petržlenovú vňať a smotanu. Maslo so žĺtkami vymiešajte, pridajte k mäsu a spolu premiešajte. Na doske posypanej múkou sformujte rezne, ktoré poukladajte na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 3-4 min.
Na roztopenej masti opečte na kocky pokrájanú šunku.
Hotové rezne upravte na misu, na každý rezeň položte kôpku opečenej šunky a ozdobte pokrájanou zelenou paprikou a paradajkami. Podávajte s opekanými zemiakmi.