Biskupský chlebíček
4 žĺtka, 125 g masla, 75 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150 g hladkej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 4 bielka, 50 g nasekanej čokolády, 50 g namočených hrozienok, 70 g nasekaných orechov a mandlí, hrsť lentiliek ak máte deti
Ako na to:Žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme maslo a vymiešame do peny. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto (ak bude príliš husté, pridajte trošku vody). Potom pridáme hrozienka, čokoládu, orechy a lentilky. Dobre premiešame.
Vyšľaháme sneh z bielkov a ten zľahka vmiešame do cesta. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Pečieme zhruba 40 minút pri teplote 190 stupňov. Vyberieme, necháme trochu ochladiť a posypeme cukrom.