Kurča so zemiakmi a šampiňónmi
500 g zemiakov, 200 g šampiňónov, 100 g slaniny, 2 kurčatá (asi po 750 g), soľ, korenie, 2 vetvičky estragónu, 2 lyžice masla, 450 ml slepačieho vývaru (z kocky), 200 ml bieleho vína
Ako na to:Zemiaky olúpeme, umyjeme a pokrájame na plátky. Šampiňóny nasucho očistíme a nakrájame na štvrťky. Slaninu nakrájame na rezance. Rúru predhrejeme na 180 °C.
Kurčatá umyjeme a osušíme, vo vnútri aj na povrchu osolíme a okoreníme. Do každého vložíme vetvičku estragónu. Potom kurčatá v pekáčiku na rozohriatom masle zo všetkých strán dozlatista opečieme.
Pridáme zemiaky, huby a slaninu. Pečieme v rúre asi 45 min. Podľa potreby podlievame asi 300 ml slepačieho vývaru. Kurčatá vyberieme z rúry.
Vypečenú šťavu rozvaríme s vínom a zvyšným vývarom a prisolíme. Kurčatá podávame s omáčkou a hubovými zemiakmi.