Citrónové lievance s hruškami
200 g cukru, 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry, 100 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 2 vajcia, 150 ml mlieka, 1 lyžica tekutého masla, 1/2 lyžičky soli, 2 červené hrušky, šťava z 1 citróna, 3 lyžice tekutého medu, 1 lyžica olivového oleja, 4 lyžice ricotty, 2 lyžice práškového cukru
Ako na to:Cukor, citrónovú kôru, múku a kypriaci prášok zmiešame. Vajcia oddelíme. Žĺtka s cukrom a maslom vymiešame do peny a zapracujeme múčnu zmes. Bielok so soľou ušľaháme do pevna a sneh zľahka zapracujeme do cesta.
Hrušky nakrájame na mesiačiky. Ohrejeme med s citrónovou šťavou a hrušky v medovej zmesi asi 1 minútu podusíme. Necháme vychladnúť. Na panvici rozohrejeme olej a z cesta postupne upečieme 8 lievancov.
Ricottu rozdelíme na 4 lievance, obložíme hruškami, prikryjeme zvyšnými lievancami a posypeme práškovým cukrom. Podávame s hruškovou omáčkou, prípadne ozdobené špirálkou z citrónovej kôry.