Malinovo-orechová torta

Potrebujeme:

Korpus: 130 g mletých orechov, 6 vajec, 100 g práškového cukru, 1 ČL mletej kávy
Plnka: 1 kyslá smotana, 120 g mletých orechov, 100 g práš.cukru, 1fľaška (malá) zaváraných malín
šľahačka a čokoláda na ozdobu

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom a pridáme orechy a kávu. Primiešame sneh z bielok. Nalejeme do papierom vyloženej tortovej formy, pečieme pri 180 C asi 1/2 hod, ale priebežne aj kontrolujeme.
Po upečení necháme vychladnúť obrátime, aby sme stiahli papier a prerežeme na polovicu. Pokvapkáme malinovou šťavou a natrieme plnkou.
Plnku si urobíme s kyslej smotany ktorú vymiešame s prášk.cukrom a orechmi. Na to poukladáme maliny prikryjeme druhou časťou korpusu, vrch ešte pokvapkáme malinovou šťavou.
Celú tortu natrieme šľahačkou a posypeme čokoládou. Dáme na 2 hod. do chladničky.

22.08.2008

Podobné recepty