Parížske rožky

Potrebujeme:

5 bielkov, 37 dkg prášk. cukru, 22 dkg mletých orechov, 1 lyž. polohrubej múky, trochu prášk. cukru
Plnka: 2 dcl silnej čiernej kávy, 2 žĺtka, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka, 1 Heru a 20 dkg prášk. cukru, čokoláda na polevu

Ako na to:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, a potom ešte cca 7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh tuhý. Po odstavení zľahka zamiešame orechy a múku a na hrot noža prášku do pečiva. Striekame ozdobným vrecúškom na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.
Plnka: Do vychladnutej kávy pridáme dve žĺtka a 1 Zlatý klas. Rozšľahánme a vylejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme za stáleho miešania hustú kašu a necháme vychladnúť.
Zvlášť vymiešame heru s cukrom a postupne po častiach zašľahávame vychladnutú kašu. Hotovú plnku opäť ozdobne nastriekame na usušené rožky a po stuhnutí ich namočíme do čokoládovej polevy.

02.10.2008

Podobné recepty