Kokosky
Na kolieska: 50 dkg hladkej múky, 1 Hera, 10 dkg prášk. cukru, 1 vajce, 1/2 prášku do pečiva
Kokosky: 5 bielkov, 30 dkg cukru + 1 kokos (25 dkg)
Plnka: 10 dkg horkej čokolády, 1 dcl mlieka, 1 Hera, 20 dkg cukru + džem a čokoláda na polevu
Všetky prísady zmiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska (stredne veľké). Upečieme.
Potom si urobíme kokosky, z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a potom 5-7 min šľaháme nad parou, aby bol sneh naozaj dobre tuhý.
Po odstavení zamiešame zľahka po častiach kokos. Nastriekame si klobúčiky na vymastený a vysypaný plech. Sušíme pri miernej teplote.
Plnka: Čokoládu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Zvlášť si vymiešame heru s cukrom a postupne zašľaháme doň aj vychladnutú čokoládu. Ozdobným vrecúškom nastriekame na kolieska, tak aby sme do stredu mohli dať džem. Nakoniec priložíme kokosky a polejeme čokoládou.
Na kolieska ozdobne nanesieme plnku. Do stredu dáme džem podľa chuti. Spojené namočíme do čokolády.