Maslové teľacie rezne so slaninou
600 g teľacieho mäsa, 1 žemľa, 1 vajce, múka, 100 g údenej slaniny, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté mäso odblaňte, pokrájajte a spolu s namočenou žemľou zomeľte. Potom zmes osoľte, okoreňte čiernym korením, pridajte vajce a spolu premiešajte. Na doske posypanej múkou sformujte rezne, ktoré poukladajte na grilovací rošt, pokvapkajte olejom a grilujte 4 min. Potom rezne obráťte, vtlačte do nich slaninu nenakrojenou stranou a grilujte ešte asi 4 min.
Slaninu pokrájajte na plátky a jednu stranu nakrojte. Plátkov si spravte toľko koľko máte rezňov, zvyšnú upražte.
Hotové rezne upravte na misu a polejte upraženou slaninou. Podávajte so zeleninovým prívarkom.