Banánové bravčové mäso
1/2 kg bravčového mäsa z pleca, soľ, korenie, 2 lyžice hladkej múky, masť alebo olej, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej papriky, 1-2 zrelé banány, 1/2 lyžičky drvenej rasce, vývar alebo voda, 1/2 lyžičky cukru, olej
Ako na to:Mäso nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a na rozpálenom tuku opražíme. Preložíme do pekáča, pridáme pokrájanú cibuľu, lisovaný cesnak a zaprášime paprikou a rascou. Všetko podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
Dočervena opečené mäso vyberieme, vypečenú šťavu dáme stranou a udržujeme v teple. Banány nakrájame na kolieska, posypeme cukrom a vhodíme na rozpálený olej. Opekáme ich, až cukor karamelizuje. Potom banány vmiešame k mäsu a všetko zalejeme výpekom.
Príloha: zemiaková kaša