Rezne podľa rytiera
6 rezňov z bravčového stehna, (môže byť aj kotleta), 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého korenia, 1 lyžička solamylu, 1 lyžička worcesteru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky drvenej majoránky, 1/2 lyžičky pálivej mletej papriky, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 2 vajcia, 3 lyžičky kečupu, 4 lyžičky oleja
Ako na to:Mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Vajcia rozšľaháme a pridáme všetky prísady. Do marinády vložíme všetko mäso a dáme odležať do chladničky najmenej na 24 hodín. Čím dlhšie je mäso naložené, tým je krehkejšie.
Naložené mäso osmažíme na tuku asi 2-3 minúty z každej strany.
Príloha: hrianka alebo hranolky, doplnené volským okom a oblohou