Bábovka
5 žĺtkov, 20 dkg masla, 30 dkg práškového cukru, 1,5 dcl mlieka, 30 dkg múky, prášok do pečiva, sneh z 5 bielkov, čokoládu, hrozienka, orechy,...
Ako na to:V jednej miske vymiešajte žĺtky, maslo a cukor. Čokoládu (100 g) posekajte na kúsky, tiež orechy (100 g) a do rumu namočte hrozienka.
Do druhej (väčšej) misky si dajte múku, prášok do pečiva a mlieko. Vymažte a vysypte formu jednou rukou, a druhou vymiešajte bielka do peny.
Zmiešajte žĺtkovú masu s pripravenou vo veľkej miske, a potom pomaly zľahka vmiešajte aj bielkový sneh. Do pripraveného bábovkového cesta vmiešajte väčšinu dobrôt, ktoré ste si pripravili, ale zľahka, aby cesto ostalo krásne nadýchané.
Cesto nalejte do bábovkovej formy a aj vrch posypte zvyškom dobrôt. Dajte do rúry, špadlou skúšajte či je upečená. Po vyklopení z formy, posypte cukrom.