Bábovka z červeného vína
1/4 l červeného vína, škorica, klinčeky, 300 g Hery, 250 g cukru (kryštál), 380 g polohrubej múky, 1 KL škorice, 1 KL kakaa, 4 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 150 g strúhanej čokolády
Ako na to:Deň pretým uvarte víno s 2 kúskami škorice a niekoľkými klinčekmi. Nechajte ho vychladnúť do ďalšieho dňa (škoricu aj klinčeky nechajte lúhovať).
Vymiešajte Heru s cukrom do peny. Postupne zašľahajte vajíčka, pridajte lyžičku škorice a lyžičku kakaa. Postupne primiešajte striedavo múku, nastrúhanú čokoládu a červené víno (bez škorice a klinčekov). Všetko zľahka premiešajte.
Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte pri 170 °C cca 3/4 hodiny až hodinu. Ku koncu znížte teplotu na 150 °C a dopečte.