Francúzsky citrónový krém

Potrebujeme:

2 vajíčka, šťavu a kôru z jedného citróna, 400 g nízkotučného tvarohu, 3-4 PL práškového cukru (podľa chuti môže byť aj menej)
Na ozdobu: koliesko citróna, citrónovú alebo pomarančovú kôru

Ako na to:

V mise vyšľahajte ručným šľahačom žĺtka, práškový cukor, citrónovú šťavu a kôru z citróna, pokiaľ nebude bledožltý. Pomaly všľahajte nízkotučný tvaroh a vymiešajte dohladka. Nakoniec vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Do bielkov kvapnite zopár kvapiek citrónovej šťavy, aby bola pena hustejšia.
Ozdobte kolieskom citróna a kandizovanou pomarančovou alebo citrónovou kôrou. Odporúča sa podávať čerstvý.

31.10.2008

Podobné recepty