Šalát s reďkovkou a cibuľkou
ľadový šalát alebo čínska kapusta, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 200 g šunky, reďkovka, cibuľka
Dressing: kyslá nízkotučná smotana alebo nízkotučný biely jogurt, soľ, citrónová šťava, cukor
Do väčšej misy natrhajte listy ľadového šalátu alebo čínskej kapusty. Pridajte na kocky nakrájanú šunku alebo údené mäso. Pridajte veľa reďkoviek nakrájaných na kolieska, mladú cibuľku nakrájanú na kolieska a vajíčka nakrájané na osminky. Potom pridajte dressing.
Dressing: Zmiešajte kyslú nízkotučnú smotanu, resp. biely jogurt s kryšt.cukrom, soľou a citrónovou šťavou podľa chuti.
Šalát prelejte na zeleninu, ozdobte petržlenovou vňaťou, dajte vychladiť a pred podávaním poriadne premiešajte.