Šalát s reďkovkou a cibuľkou

Potrebujeme:

ľadový šalát alebo čínska kapusta, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 200 g šunky, reďkovka, cibuľka
Dressing: kyslá nízkotučná smotana alebo nízkotučný biely jogurt, soľ, citrónová šťava, cukor

Ako na to:

Do väčšej misy natrhajte listy ľadového šalátu alebo čínskej kapusty. Pridajte na kocky nakrájanú šunku alebo údené mäso. Pridajte veľa reďkoviek nakrájaných na kolieska, mladú cibuľku nakrájanú na kolieska a vajíčka nakrájané na osminky. Potom pridajte dressing.
Dressing: Zmiešajte kyslú nízkotučnú smotanu, resp. biely jogurt s kryšt.cukrom, soľou a citrónovou šťavou podľa chuti.
Šalát prelejte na zeleninu, ozdobte petržlenovou vňaťou, dajte vychladiť a pred podávaním poriadne premiešajte.

07.07.2008

Podobné recepty